Samfakturering - Välj order för samfakturering

Winbas hjälp

Samfakturering

Normalt sätts alternativet Samfaktureras för respektive order inne i Order / faktura, och listan Välj order för samfakturering är då ett komplement som ger möjlighet att förändra urvalet innan själva faktureringen.

När samfakturering ska utföras visar dialogen eventuella order som inte är kryssade samfaktureras, samt ger då även möjlighet att välja in eller kanske välja bort order genom att klicka eller trycka tangenten F6.

Listan med order för samfakturering

När listan visas kan order kryssas på i listan eller ingående transaktioner visas för varje order visas via knapplistan. Använd t.ex. piltangenterna för att stega ner i urvalet av inneliggande order märkta för samfakturering. Tangenten End kan användas för att navigera till slutet av listan.

Använd tangenten Mellanslag för att växla mellan vald eller icke vald order. Mellanslag bockar av eller på den aktiva raden.

Om transaktioner på ordern i den aktiva raden ska visas kan Pil-Höger användas för att öppna knapplistan med de bakomliggande transaktionerna.

För att sedan stänga transaktionerna för ordern och gå vidare till nästa kan Pil-Vänster användas.

Välj inga / välj alla

Normalt väljs alternativet Enbart Samfaktureras bort i dialogen Samfakturering för att fakturera alla order till kunder med samlingsfakturering oavsett om krysset Samfaktureras har angivits på respektive order. Som ett komplement till detta kan man även automatiskt sätta krysset Samfaktureras på alla inneliggande order till kunder som har Samfakturering aktiverad.

Använd knappen Välj alla för att kryssa för samtliga order i urvalet. Det är därefter möjligt att eventuellt avmarkera enstaka order som inte ska samfaktureras i körningen. Knappen har en växlingsfunktion liksom kryssrutorna listan. När funktionen Välj alla har valts ändras funktionen till Välj inga för att istället kunna avmarkera alla order i listan.

F7 - Spara

Ändringar i listan som sparas ändrar då krysset på respektive order på samma sätt som om detta hade gjorts i Order / faktura, och kommer då även att ligga till grund för vilka order som ska samfaktureras.